Dijk Meubelatelier voor houtontwerp en bewerking

/Dijk Meubelatelier voor houtontwerp en bewerking

Dijk Meubelatelier voor houtontwerp en bewerking

Dienst

Dijk Meubelatieler voor hout, met specialisatie bootinterieurs, steigerhout en fine wood verwerking.

Hout is het basismateriaal voor Dijk Meubelatelier. Er zijn vele houtsoorten waarmee gewerkt kan worden. Vuren, lariks/douglas, beuken, essen, esdoorn, eiken, iepen, kersen en noten maar ook diverse tropische houtsoorten. Alle houtsoorten zijn afkomstig uit duurzaam beheerde bossen in onze omgeving of omringende landen. Ook het tropische hout wordt verantwoord beheerd en geoogst. Iedere houtsoort heeft zijn eigen karakter. Er zijn kernhout-, rijphout- en spinthoutbomen. Samen met jou als klant komen we tot een mooi eindproduct. Bestel jij bij iets in een van deze houtsoorten en ben jij lid van LivelyLives? Dan ben je verzekerd van een scherpe prijs met korting.

Ik wil graag contact over deze dienst

De man achter Dijk Meubilair

Ik ben als zelfstandig meubelmaker gestart, nadat ik mijn opleiding voor ambachtelijk meubelmaker heb afgerond. Mijn ervaring met het maken van meubels tot wat Dijk Meubelatelier nu is, gaat terug naar 2004. Het begon met een opbergbankje van gebruikt steigerhout, marktplaats en twee foto’s op een website. Door de jaren heen is het aantal meubelen en de website aanzienlijk gegroeid. Nu is het tijd voor een volgende stap. Ik maak nog steeds meubelen van steigerhout maar ook van douglas, eiken en andere inlandse soorten zoals beuken, essen, noten, iepen en esdoorn. Daarnaast hou ik mij bezig met fine wood art en repareer/restaureer het interieur van boten.

Krachtwoord

Gevoel

Natuurelement

Waarom water? Omdat water aangeeft dat je leeft vanuit gevoel. En dat doe ik. Ik ga bijna altijd op mijn gevoel af. Die laat mij niet vaak in de steek. Ik kan een hele diepe gevoelsmatige betrokkenheid hebben met alles wat er om mij heen gebeurt. Maar dit heeft een risico. Namelijk dat je je snel gekwetst voelt ook al wordt dit niet zo bedoeld. Maar ik ben ook spontaan en kan impulsief zijn. Leven vanuit emotie en eigen ideeën zolang er perspectief is. Dat is vuur.

Motto

Mijn levensmotto is “genieten”. Genieten binnen de mogelijkheden die er zijn! Heel belangrijk. Ik zeg altijd: ‘ik kan genieten van of op 1 m2’.

Meer over Dijk Meubelatelier

Het begon heel simpel. Een bankje met een klep om de skeelers in op te ruimen. Van een foto nagemaakt maar wel stoer en van steigerhout. Een vriend leverde mij een paar planken. Het werd een leuk bankje. Zó leuk dat ik het als grap op marktplaats heb gezet. Nog grappiger was dat het binnen 2 weken was verkocht en er direct een  vervolgopdracht uit voortkwam. Een kaptafel met spiegel en twee laatjes. Of ik dat kon maken. Natuurlijk. Nooit gedaan maar niets is onmogelijk. Toch? En de kleur werd..roze. Beetje bluf en wat zelfvertrouwen.. uitstralen doet heel veel..Ook dit was een succes. Gelijk een website door mijn zwager laten maken. Slechts twee foto’s stonden erop. Maar het kan vreemd lopen. Sinds die tijd heeft de productie niet meer stilgestaan. En de website heeft nu veel meer dan twee foto’s!

Goed om te weten

LivelyLives is een organisatie van vrouwen voor vrouwen. Laat het nou net zo zijn dat ze het strakke principe, dat alles door vrouwen gedaan moest worden, net hadden laten varen. Ik was er op het juiste moment. Het moest zo zijn. Voor LivelyLives ben ik aan de slag gegaan met hout. De keuze is op Iepenhout gevallen. Inlands iepen. Zo uit de Nederlandse bossen. Er is een maar..... de iepenziekte. Een soort schimmel die al vele bomen heeft doen sterven. Maar dit maakt wel de houtproducten extra speciaal. Hout met een prachtige structuur. Goed te bewerken om meubels van te maken maar ook zeer geschikt voor kettingen, ringen, armbanden en kaarsenhouders. Na het maken van een paar prototypes is  het enthousiasme gewonnen om hiermee wat productie te gaan draaien en na een bewerking met zilver en leer (uitbesteed) op de website van LivelyLives te gaan verkopen. Robert maakt sierraden voor LivelyLives. Zijn filmpje staat in de webshop en in dit profiel. https://www.youtube.com/watch?v=T4hbdN0Mj74

Via een kennis kwam ik bij Van Dijk Meubelatlier in Leusden voor een televisiekast op maat. Mijn man en ik hadden daar nogal uiteenlopende meningen over...met name over het formaat. Vooral groot moest het zijn. In gedachten zag ik al een donkere bioscoopkast aan de muur hangen. Gelukkig nam Robert van Dijk onze uiteenlopende meningen met alle geduld op en drie tekeningen verder hadden mijn man en ik een compromis op papier. Vijf weken later werd papier werkelijkheid en hangt er nu een fantastische eiken tv-kast met een soft close lades systeem.

Lonneke, Amersfoort

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eén reactie

  1. Lonneke 14 april 2017 om 22:25 - Antwoorden

    Via een kennis kwam ik bij Van Dijk Meubelatlier in Leusden voor een televisiekast op maat. Mijn man en ik hadden daar nogal uiteenlopende meningen over…met name over het formaat. Vooral groot moest het zijn. In gedachten zag ik al een donkere bioscoopkast aan de muur hangen. Gelukkig nam Robert van Dijk onze uiteenlopende meningen met alle geduld op en drie tekeningen verder hadden mijn man en ik een compromis op papier. Vijf weken later werd papier werkelijkheid en hangt er nu een fantastische eiken tv-kast met een soft close lades systeem.