Laagdrempelige juridische dienstverlening op maat

/Laagdrempelige juridische dienstverlening op maat

Laagdrempelige juridische dienstverlening op maat

Dienst

Laagdrempelige juridische dienstverlening op hoog niveau.

Voor ondernemers (partijen ingeschreven in het Handelsregister in de Kamer van Koophandel): een half uurtje vrijblijvend sparren over één door de ondernemer zelf gekozen juridische onderwerp welk onderwerp binnen ons specialisme valt.

Voor particulieren: tien minuten vrijblijvend telefonisch sparren over één door de particulier zelf gekozen juridische onderwerp welk onderwerp binnen ons specialisme valt.

Ik wil graag contact over deze dienst

Krachtwoord

Gelijkwaardig

Natuurelement

Vuur. Ik ben de belichaming van het natuurelement vuur. Ik neem graag het initiatief, onderneem met passie en beschik over veel enthousiasme, levenslust en wilskracht. Door de jaren heen heb ik ook de eigenschappen van de overige natuurelementen mij eigen gemaakt (naar mijn optiek zouden de natuurelementen bij één ieder in balans moeten zijn) waardoor ik zowel privé als zakelijk ben gegroeid tot de mens die ik nu ben.

Motto

Doe alleen de dingen waar je energie van krijgt.

De vrouw achter Scherp Advocaten

Sinds 1 januari zijn Rosie de Weerd en ik Scherp Advocaten gestart met een helder doel: kwalitatief hoogwaardige juridische dienstverlening op een nuchtere en eigentijdse wijze.

Naast mijn dagelijkse werkzaamheden voor Scherp Advocaten zet ik mij geheel belangeloos in voor allerlei maatschappelijk verantwoorde projecten, zoals  bijvoorbeeld in mijn functie in de raad van toezicht van het museum BroekerVeiling. De overige tijd besteed ik graag aan mijn mooie gezin, familie en vrienden.

Meer over Scherp Advocaten

Wij zien dat de wereld verandert: niet alleen door de afgelopen financiële crisis, maar ook door de digitalisering en de daarmee gepaard gaande basiskennis die iedereen op internet ‘gratis’ kan vinden. De meerwaarde van een juridische dienstverlener is dan ook gelegen in het verstrekken van specialistische kennis en het geven van heldere, praktische en pragmatische adviezen. Wij zijn geen hooghartige advocaten maar dienstverleners die een toegevoegde waarde leveren. Daarnaast is het managen van verwachtingen ten aanzien van de kosten belangrijker dan voorheen. Wij brengen dan ook in iedere zaak offertes uit waarbij we zo transparant mogelijk de cliënt inzage geven wat onze dienstverlening kost dan wel wat men kan verwachten. Wij staan veel ondernemers bij en door deze transparantie kan bijvoorbeeld voor het aangaan van een gerechtelijke procedure ook dit aspect meegenomen worden bij de afweging van de ondernemer.

Tegelijkertijd staan wij voor de kwaliteit van juridische dienstverlening die je kunt verwachten bij een groot advocatenkantoor en je eigenlijk van iedere advocaat zou moeten kunnen verwachten. Rosie en ik hebben beiden diverse specialisatieopleidingen gevolgd. Ook de vele cursussen die wij ieder jaar volgen dragen zijn van hoge kwaliteit. Daarnaast sparren wij onderling veelvuldig over onze zaken om te voorkomen dat kokervisie kan ontstaan bij de behandeling van dossiers.

Ik heb mij de afgelopen jaren volledig toegelegd op het ondernemingsrecht en in het verlengde daarvan het contractenrecht. In dat kader adviseer ik ondernemingen over uiteenlopende (internationale) overeenkomsten en sta ik hen bij door het opstellen en beoordelen van allerhande contracten, voorwaarden en besluiten. Daarnaast adviseer ik (bestuurders van) ondernemingen bij bedrijfsovernames, aandelentransacties en vennootschapsrechtelijke geschillen. Waar nodig procedeer ik ook over geschillen in deze sfeer. Incidenteel sta ik ook particulieren bij in bijvoorbeeld consumentenkoopzaken.

Goed om te weten

Ook verlenen wij jaarlijks een aantal maal bijstand aan particulieren die in aanmerking komen voor door overheid gesubsidieerde rechtsbijstand. Veel advocaten hebben dergelijke werkzaamheden afgestoten omdat door de overheid gehouden bezuinigingsrondes door de jaren heen, je als advocaat in menig zaak (als je de werkzaamheden zorgvuldig wenst te doen) tegen een uurtarief van € 10,= aan het werk bent. Wij vinden het belangrijk dat ook deze personen goede juridische dienstverlening verkrijgen; ons rechtvaardigheidsgevoel is hoog en naast onze commerciële praktijk, dragen wij graag bij tijd en wijle ons steentje bij in de maatschappij. Het houd je bovendien met de beide benen op de grond.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.