Lessen Zhineng Qigong en Nature Tai Chi

/Lessen Zhineng Qigong en Nature Tai Chi

Lessen Zhineng Qigong en Nature Tai Chi

Dienst

Lessen Zhineng Qigong en Nature Tai Chi; ik geef groeps en individuele lessen.

Lessen Persoonlijke Chi training

Tijdens de persoonlijke Chi training kijken we naar je dagelijks leven, je leefstijl en de mogelijkheden om veranderingen aan te brengen.
We bekijken samen hoe je Zhineng Qigong oefeningen kunt integreren in je dagelijks leven. Een persoonlijke Chi training is helemaal afgestemd op jou persoonlijke wensen, mogelijkheden en leefstijl. Het is een combinatie van coaching en training, waarbij de nadruk ligt op de oefeningen.

Lessen Zhineng Qigong

Zhineng Qigong (spreek uit tsjiekong) is een Chinese bewegingsmethode en wordt ook wel ‘meditatie in beweging’ genoemd. Zhineng Qigong bestaat uit eenvoudige oefeningen waarbij je met rustige, soepele bewegingen je lichaam los maakt en ontspant. Omdat de aandacht bij de beweging is, kun je ook je gedachten tot rust brengen.

Door regelmatig Zhineng Qigong te oefenen gaat energie weer lekker door je lichaam stromen, waardoor je je fit en vitaal voelt en je hele lichaam in balans wordt gebracht.

Zhineng Qigong heeft een positieve invloed bij slaapproblemen en nek- schouder- en rugklachten. Het maakt je bewust van je lichaamshouding. Het biedt een goede ondersteuning bij herstel van burn-out en helpt klachten verminderen bij een whiplash.

Lessen Zit-Chigong is een speciaal aangepaste les voor mensen die niet (lang) kunnen staan, waarbij Zhineng Qigong de basis is van de oefeningen.

Ik wil graag contact over deze dienst

De vrouw achter Chi Schagen

Ik ben Rita van Slageren, getrouwd met Ronald en moeder van Kiek. We hebben een Oudduitse Herder Sita en een rode kat Luna. We zijn een ondernemend gezin, waarbij 3 ondernemers in keukens, film en ontspanning onder 1 dak wonen. Balans en ontspanning zijn belangrijk om goed te kunnen functioneren als partner, moeder, vriendin en ondernemer. Ik sport, fiets en wandel en doe veel aan Zhineng Qigong en Nature Tai Chi.

Het was 2008 / 2009, ik liep met vage lichamelijk klachten zoals rugpijn en nek/schouder klachten. Diverse therapieën brachten mij helaas niet het gewenste resultaat. Totdat iemand mij vertelde over Zhineng Qigong. Samen met haar begon ik met de basis oefening. Trouw deed ik elke dag mijn ‘huiswerk’ en na een aantal weken begonnen mijn klachten af te nemen. Dat was leuk! Maar het bracht mij niet alleen fysiek iets goeds, mijn omgeving merkte ook dat ik meer in balans raakte en ook was ik meer ontspannen.

Nu is Zhineng Qigong voor mij als tandenpoetsen. Het zit in mijn systeem en is het een dagelijks ritueel. Ik voel me ontspannen, zelfverzekerd en mijn lichaam voelt vitaal en krachtig. Het raakte mij dat het me zo goed deed. Daar wilde ik ook andere mensen blij mee maken. Ondertussen ben ik gecertificeerd docent Zhineng Qigong level 1 en 2 en geef ik verschillende lessen in de avond en ochtend.

Krachtwoord

Balans (je raakt je bewust van je lichaam en zo komen lichaam en geest ook in balans).

Natuurelement

Een combinatie van vuur, water, aarde en lucht. Alle elementen komen samen in wat ik doe.

Motto

De planten in je tuin geef je water. Je brengt je auto regelmatig naar de garage voor onderhoud. De CV ketel laat je elk jaar nakijken om te voorkomen dat hij het in de winter niet doet. En jij? Zorg jij goed voor jezelf? Maak jij voldoende tijd vrij voor jezelf?

lessen chi schagen Zhineng Qigong Nature Tai C

Lessen Zhineng Qigong en Nature Tai Chi

Rita heeft aandacht voor haar deelnemers tijdens de lessen; past hierop de oefeningen aan. Zorgt er voor dat je op je eigen tempo de oefeningen kunnen doen zodat ze bij jouw lichaam passen.

Janet Tromp
Lessen Zhineng Qigong en Nature Tai Chi

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.