Blog

door Marlies Huisman

//Lampenblog 2019

Lampenblog 2019

Familie 5 januari 2019

Lampenblog 2019

Met een prachtig jaar achter ons kijken we vooruit. 2019 – helemaal vers, verwachtingsvol en open. Nieuwe kansen, mooie doelen, moeilijke en specifieke uitdagingen en leuke ontwikkelingen. Soms met een vastomlijnd plan, soms iets onzeker, maar zeker spontaan, en flexibel. Helemaal super, pak de chance.

Nieuw jaar – nieuwe ontmoetingen

In contact gekomen met Jeanet Heinen. Een bevlogen ondernemer van o.a. De Flevohoeve, LivelyLives en De Boerenkamer. Voor Jeanet is wandelen of hardlopen in de natuur of het bos de manier om dichtbij de basis van het leven te komen. Zij vroeg mij een blog te schrijven, waarin haar krachtwoord een link vormt met lampenblog.nl. Jeanet haar kracht is ‘ontmoeting’. Haar missie is het creëren van ontmoetingen met de sterke over-tuiging dat iedere ontmoeting je verder in het leven brengt. Elke ontmoeting herkent of ontmoet je iets van jezelf. Ontmoetingen helpen je groeien. Helpen je zakelijk om aan klanten te komen die bij jou passen en waarbij jij past. Jeanet haar motto: Wees flexibel en open minded; het leven gaat altijd anders dan je denkt.

Klankborden en leren van elkaar

Voor mij een fijne ontmoeting waarin ik mijn persoonlijke verhaal omtrent interieur stylist, freelancer, lampenblog.nl, toekomst en visie kon delen. Jeanet is een goed klankbord; ik kreeg de kans de plannen voor een bed & breakfast te toetsen. Een open-mind, flexibel inzicht, pragmatische aanpak, direct en to the point. Haar visie omtrent authenticiteit, per-soonlijke aandacht en gastvrijheid zijn eye-openers. Dank je wel Jeanet.

Mijn partner is bezig met de realisatie van een nieuwe bed & breakfast; ik fungeer als lin-ker- en rechterhand. Het was verrassend te ontdekken dat we op de goede ingeslagen weg zitten. Hierover later meer.

Big brother van Spruitje lamp

Deze krachtige ontmoeting doet mij denken aan lamp Big Brother van Spruitje. Jonael van der Sloot is oprichter van het merk Spruitje. Opgegroeid in Zuid-Amerika op een biodynamische boerderij, woonde in een huis omringd met vijftig hectare bos en vrije ongeremde natuur; de vroege basis voor Spruitje. Toen hij op zijn 12e terugkwam in Ne-derland, stoorde hij zich aan de keurige nette tuintjes in de stad. De interesse voor oer-planten als varens en mossen, eigenzinnige wortels van groenten, zelfvoorzienende ecosystemen leidde tot experimenten. “Mijn hele huis stond na verloop van tijd vol met projectjes”, schrijft hij. “Toen mijn dochtertje geboren werd, moest ik ruimte inleveren.” Zo ontstonden zijn sustainable worlds. Planten in een glazen stolpfles Big Brother en Little Brother, en de Green Dexter – een lamp die de wortels van een plant showt. “Het laat de prachtige wortels zien, die we soms wel eens vergeten”, zegt Jonael.

Het ecosysteem van Big Brother, leeft in een bolvaas, afgesloten met een kapje waarin de fitting van de lamp verwerkt zit. Je opent de Big Brother, door de schroefjes van de slui-ting los te draaien. Omdat het een wereld van levende natuur is, verandert Big Brother, steeds. Je zal de ene keer meer condens zien dan de andere keer, het kan zijn dat er planten doodgaan, er opeens paddenstoelen verschijnen of andere opmerkelijke ontwik-kelingen plaatsvinden. Het is een levend systeem dat doet wat het wil.

Een goede link om onze ontmoeting te accentueren. Jeanet en ik wensen jullie een geweldige start in 2019, heel veel gezondheid, vol humor en alles daartussen. Maak er een fantastisch jaar van. Tot snel.

Style by Meg, Jeanet en Marlies

Over interieurstylist Marlies Huisman

Marlies Huisman is interieurstylist. Werkend tussen driedelig grijs heeft ze haar passie voor stoffen, kleuren en materialen jarenlang vormgegeven. Ze is verliefd op haar mooie dijkhuis en altijd op zoek naar inspiratie voor klanten en opdrachten. Balancerend tussen sport, een goed glas wijn, lekker eten, gezin en familie, een sociaal leven en een styling carrière. Hier lees je haar lampen belevenissen.

#studiomeg #stylebymeg #lampenblog #blogger #stoffenblog #home #hoorn #interior #homestyle #interiorstyling #interiorinspiration #styling #restyling #lifestyle #lampen #moodboard #designer #stoffen #kleuren #materialen #contemporary #functioneel #ont-moeting #natuur #open-mind #flevohoeve #livelylives #hotelboerenkamer #bigbrother #spruitje

https://www.flevohoeve.nl
https://www.livelylives.com
https://www.hotel-boerenkamer.nl
https://spruitje.nu

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eén reactie

  1. Marlies Huisman 5 januari 2019 om 16:59 - Antwoorden

    Gaaf Jeanet, leuke samenwerking 🙂 Groet Marlies

Dijk Meubelatelier voor houtontwerp en bewerking

In the picture

Dijk Meubelatelier voor houtontwerp en bewerking

Houtverwerking, bootinterieurs, steigerhout en fine wood. Bewerking van houten elementen voor sieraden van LivelyLives. Ook voorkantoorinrichting kun je bij ons terecht.

LivelyLives Nieuwsbrief

Goed nieuws ontvangen?