Interview

Anna Jolij, Van Pump naar Paard

//Anna Jolij: ‘Ontdek je persoonlijke kracht met paardenkracht’

Anna Jolij: ‘Ontdek je persoonlijke kracht met paardenkracht’

Gezondheid 19 juni 2018

Anna Jolij: ‘Ontdek je persoonlijke kracht met paardenkracht’

Anna Jolij is eigenaar van coachingpraktijk EquiVisie. Zij coacht mensen onder andere door hen in contact te brengen met paarden. In dat kader organiseert zij samen met Jeanet Heinen en Angie Nephews het event ‘Van Pump naar Paard’ op 12 juli. LivelyLives stelde haar enkele vragen. Maak kennis met Anna Jolij.

Anna, vertel eens, wie ben jij?

Mijn naam is Anna Jolij (1978). Ik heb een coachpraktijk waarbij ik gebruik maak van paarden (www.equivisie.nl). Mijn kantoor staat in Tuitjenhorn en ik werk met de paarden bij mij aan huis in Burgerbrug. Ik ben moeder van twee prachtige meiden. Mensen omschrijven mij vaak als een doorzetter. Iemand die betrouwbaar is, rustig van aard, scherpzinnig, betrokken en een gezonde dosis humor heeft. Ben het wel met ze eens! Ietwat koppig en te perfectionistisch wordt ook wel eens gezegd. Snap ik helemaal niets van…

Voor 12 juli organiseer je samen met Angie Nephews en Jeanet Heinen het event ‘Van Pump naar Paard’. Wat houdt het event precies in?

Het is een feelgood arrangement, bestaande uit een warm ontvangst, paardencoaching, een heerlijk lunchbuffet met verse producten en muziek van Angie Music.

Wat is jouw specifieke rol binnen het event ‘Van Pump naar Paard’?

Ik verzorg het coachgedeelte bij de paarden en laat de mensen ervaren hoe het is om met behulp van paarden gecoacht te worden. Samen gaan we aan de slag om stappen te zetten in je persoonlijke ontwikkeling.

Waarom is dit evenement zo’n aanrader voor vrouwen?

Ons doel is om de vrouwelijke ondernemer tijdens dit evenement uit haar harde zakenpumps te halen en weer wat dichter bij zichzelf te brengen. Uiteraard is er niets mis met stevig ondernemerschap, maar het is belangrijk om goed in balans te blijven. Doe af en toe even de pumps uit en ontdek waar je nu staat en of die plek ook naar wens is. Daarnaast is het natuurlijk ook een mooie gelegenheid om kennis te maken met andere ondernemende vrouwen.

Waar kan ik me opgeven?

Je kunt je opgeven via de website van LivelyLives.

Welke verbinding voel jij met paarden?

Ik ervaar veelal een confronterende, maar bovenal eerlijke verbinding. Ze laten mij haarfijn weten hoe de vlag erbij hangt. Zo kan ik een samenwerking wel vergeten als ik erg gespannen ben en haastige spoed wordt zelden geaccepteerd. Daarin ben ik nog steeds iets hardleers, hahaha. Maar het mooiste vind ik het als ik zelf mijn verdriet negeer en ze mij daar weer even alert op maken. Op die momenten voel ik pure verbinding, troost en een hele fijne acceptatie.

Anna Jolij evenement Van pump naar paard

Marielle Vlaar Fotografie

Ondernemen met hart en ziel, wat betekent dat voor jou?

Doen waar je goed in bent én waar je je goed bij voelt! Ik houd van mijn werk.

 Als je terug kon reizen in de tijd, welk advies zou je jezelf geven?

Ik zou mezelf vertellen dat ik oké ben zoals ik ben. Ook hierin was ik vrij hardleers en heb ik vele malen mijn grenzen overschreden. Zonde, maar achteraf vooral leerzaam.

 Als geld en tijd geen rol speelden, wat zou je dan willen doen?

Het is moeilijk om daar maar één antwoord op te geven. Er is nog zoveel dat ik graag wil doen. Voor mijn bedrijf, voor mijn persoonlijke ontwikkeling, voor mijn kinderen en voor de fun. Ik zou bijvoorbeeld graag een keer op een paard een rondreis door IJsland willen maken.

Wat is jouw grootste talent?

De combinatie van mijn werkervaring als directeur, mijn professionele scholing tot coach én mijn ervaringsdeskundigheid met diverse psychische problematiek, maken mij goed in mijn vak. Mensen voelen zich snel vertrouwd bij mij. Ik voel goed aan waar ze tegen aan lopen en belangrijker, ik laat mensen zelf hun ogen openen zodat ze hun eigen oplossingen vinden.

Waar zou je beter in willen zijn?

Ik heb nog te weinig kaas gegeten van marketing. Voor mijn bedrijf is het belangrijk dat ik hier nog in ga groeien.

 Wie is jouw grootste voorbeeld?

Leontien van Moorsel. Ze is een hele sterke en prachtige vrouw die veel gewonnen en overwonnen heeft. Ik vind het mooi dat zij zich hard maakt voor mensen die dezelfde strijd moeten leveren als zij heeft geleverd. En daarnaast heeft ze een goede balans gevonden in het moederschap, het zakenleven en haar werk voor het goede doel.

 Wat is volgens jou het grootste verschil tussen mannen en vrouwen als het gaat om ondernemen?

Hoewel ik in het bestuur zit van Fem2Business, een netwerkplatform voor ondernemende vrouwen, heb ik mij eerlijk gezegd nooit verdiept in de verschillen. Er is vast veel onderzoek naar gedaan, maar in mijn beleving is het niet zwart-wit. Iedereen is uniek in zijn of haar wijze van ondernemen en daarin heb je wel of geen match.

Waar zie jij jezelf over 10 jaar?

Over 10 jaar heb ik EquiVisie verder ontwikkeld tot een goed lopende praktijk, heb ik veel mensen kunnen helpen om weer in hun eigen kracht te staan, zijn mijn dochters gegroeid tot volwassen, sociale vrouwen én heb ik die tocht te paard op IJsland gedaan.

Welke tip geef jij ondernemende vrouwen?

Sta met enige regelmaat stil bij waar je nu staat. Niet alleen met je hoofd, maar ook met je gevoel. Doe jij nog steeds waar jij je goed bij voelt?

Krachtwoord

POWER2U, Perspectief, Ont-moeten, Waarden, Energiegevers, Rustmomenten, 2 samen, Uitdaging.

Natuurelement

Aarde: aarden met Paarden.

Motto

Ontdek je Persoonlijke Kracht met Paardenkracht.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dijk Meubelatelier voor houtontwerp en bewerking

In the picture

Dijk Meubelatelier voor houtontwerp en bewerking

Houtverwerking, bootinterieurs, steigerhout en fine wood. Bewerking van houten elementen voor sieraden van LivelyLives. Ook voorkantoorinrichting kun je bij ons terecht.

LivelyLives Nieuwsbrief

Goed nieuws ontvangen?