Wereldvrouw Denise Huibers

Interview Denise Huibers

//Wereldvrouw Denise Huibers

Wereldvrouw Denise Huibers

Gezondheid 2 mei 2018

Wereldvrouw Denise Huibers

Onder de noemer Wereldvrouw zet LivelyLives vrouwen graag in ’t zonnetje. Deze keer maken we kennis met Denise Huibers van FactorRood. Zij is echtgenoot, moeder van twee en interieurvormgever. Vorm geven aan haar omgeving doet ze al van kleins af aan, maar pas sinds zes jaar beroepsmatig. Na een roerige tijd waarin zij leerde steeds meer op haar intuïtie te vertrouwen, koos zij voor zichzelf en haar eigen bedrijf.

Wie is Denise?

Ik ben altijd in ontwikkeling en wil altijd geprikkeld blijven. Daar groei ik van. Ik doe veel op gevoel en vraag me continu af: hoe kan ’t anders en waar kan ik van leren? Daarbij is een goede balans belangrijk. Ik heb geleerd hoe ik kan intunen op mijn omgeving. Gezin en werk stem ik goed op elkaar af.

Luister jij goed naar je intuïtie?

Steeds meer. Ik ben rationeel opgevoed en leerde dat het belangrijk is alles grondig te beargumenteren. Hoewel dit me veel heeft gebracht, zat het mijn vermogen om naar mijn intuïtie te luisteren lange tijd in de weg. Ik durf nu steeds meer op mijn gevoel te vertrouwen. Een groot voordeel van ouder worden, vind ik.

Hoe is jouw loopbaan verlopen?

Al rond mijn 18e had ik interesse in binnenhuisarchitectuur. Ik wilde naar de Rietveld Academie, maar was zo verlegen dat ik niet durfde. In plaats daarvan ging ik naar de heao. Mijn creatieve ei kon ik kwijt in de marketing; ik deed veel aan productontwikkeling. Toch bleef de architectuur trekken. Als hobby ging ik schilderen. Het gaf ontspanning en werkte haast therapeutisch. Achteraf was het een onderdeel van mijn zoektocht terug naar mijn gevoel.

Alsnog ging ik de opleiding voor binnenhuisarchitectuur volgen. Ik vond het meteen zó leuk en al snel kreeg ik mijn eerste opdrachten. Het gaf me het zetje dat ik nodig had om mijn eigen bedrijf te starten. Ondertussen werkte ik nog steeds parttime als marketeer en had ik twee jonge kinderen thuis. Wat zo leuk leek, nekte me bijna. Ik was op drie schaakborden tegelijk bezig. Instinctief wist ik dat ik volledig voor mijn eigen bedrijf moest kiezen. Het was financieel een flinke stap terug, maar ik had het volste vertrouwen.

Dwars door alle onzekerheid heen, vertrouwen op jezelf. Hoe doe je dat?

Dat ging eigenlijk vanzelf. Het vertrouwen was daar gewoon. Ik wist dat ik een keuze moest maken; doorgaan met twee banen was geen optie. Natuurlijk had ik al een heel traject achter de rug nadat ik jaren eerder burn-out was geraakt. Onder andere met ademhalingstechnieken heb ik mezelf in die tijd hervonden. Want hoe je het ook wendt of keert, de oplossing ligt altijd in jezelf. En daar zit ook het vertrouwen.

Door de burn-out leerde je makkelijker voor jezelf te kiezen?

Het gaf me de moed om te voelen en nieuwsgierig te zijn naar mezelf. Die periode was een hel, maar ik zie het ook als groot kado. Ik heb zo veel over mezelf geleerd en dat stopt niet meer. Die ontwikkeling gaat door. Het heeft ook bijgedragen aan de keuze om mijn eigen bedrijf te starten. In 2014 koos ik volledig voor FactorRood. Volledig gesteund door het thuisfront.

Welke doelgroep bedien je met FactorRood?

Bedrijven en zorginstellingen zoals verpleeghuizen en praktijkruimtes. Als marketeer werkte ik in zowel het bedrijfsleven als binnen de ouderenzorg. Daardoor ken ik de interne processen goed en kan ik daar goed op inspelen. De gesprekken die ik voer gaan veel verder dan het interieur, het gaat over mensen. Het interieur is het vehikel, maar het behelst veel meer. Voor wie ik het doe en waarom, daar zit mijn toegevoegde waarde.

Hoe betrek jij de mensen bij het proces?

Als een opdrachtgever me vraagt de uitstraling naar buiten toe te veranderen, trek ik het naar binnen. Ik onderzoek de werkprocessen en de bedrijfscultuur. Verdiep me in wat een omgeving met de mensen doet die er wonen of werken. De opdracht komt meestal via de directie, daarna ga ik in gesprek met andere medewerkers. Ook organiseer ik vaak een teambuilingssessie ‘Pimp mijn kantoor’. Zo heeft iedereen invloed op wat er gebeurt en zetten ze samen de schouders eronder.

Wat vind jij zo leuk aan je vak als interieurvormgever?

Ik vind het fascinerend om te zien welk effect het op mensen heeft als je hun omgeving verandert. Al door kleine wijzigingen merk je verschil. Een andere werkplek, een andere kleur op de muur. Het kan grote gevolgen hebben voor de sfeer. Momenteel verdiep ik me in wat akoestiek en verlichting doen voor een ruimte. Daar komt veel techniek bij kijken. Waar nodig schakel ik specialisten in om goed te kunnen adviseren.

Denise Huibers interieur

Welke trends en ontwikkelingen zie je binnen jouw vakgebied?

Ik volg trends in kleur en interieur, maar maatschappelijke ontwikkelingen zijn minstens zo belangrijk. De manier waarop mensen wonen en werken verschuift. Op kantoren komen steeds meer open ruimtes met flexplekken. Zo kan iedereen overal aan het werk. Het gevaar is dat mensen zich ontheemd voelen. Ze hebben geen eigen plekje meer. Door de inrichting en het kleurgebruik kun je dat gevoel wegnemen. Voorwaarden creëren waarbij mensen zich prettig voelen. Zo zie je steeds meer ruimtes ontstaan die op een huiskamer lijken, met een loungebank en een schemerlamp. En bartafels in de kantine waar ook een gezellige borrel kan worden gegeven. Gelukkig is er in het bedrijfsleven steeds meer aandacht voor de werkomgeving en hoe dat kan bijdragen aan het geluksgevoel van mensen. Een blije werknemer is een productieve werknemer. Zo werkt het wel.

Denise Huibers interieur bar

Hoe zie jij de toekomst?

Ik wil nieuwsgierig blijven en steeds nieuwe dingen leren. Dat is mijn voedingsbodem. Voor FactorRood wil ik de stap maken naar grotere klanten. Dat vraagt om een andere organisatie. Nu kan ik het nog alleen, dan zou ik personeel kunnen aannemen of gaan samenwerken met andere interieurvormgevers. Hoe ik dat ga inrichten weet ik nog niet precies. Ook dat is weer een mooi proces waarin ik mijn intuïtie volg. Bij alles stel ik mezelf twee vragen: waar word ik blij van en waar kan ik grip op houden? De antwoorden wijzen me de weg. Daar vertrouw ik op.

Ontdek het aanbod van interieurvormgever Denise, speciaal voor LivelyLives leden >>

Krachtwoord: vertrouwen

Element: water (voelen)

Motto: Als je ’t loslaat dan komt het naar je toe.

 

 

 

 

 

 

Dijk Meubelatelier voor houtontwerp en bewerking

In the picture

Dijk Meubelatelier voor houtontwerp en bewerking

Houtverwerking, bootinterieurs, steigerhout en fine wood. Bewerking van houten elementen voor sieraden van LivelyLives. Ook voorkantoorinrichting kun je bij ons terecht.

LivelyLives Nieuwsbrief

Goed nieuws ontvangen?