Leerling en leraar tegelijk zijn

Interview

//Ruth Evers, trainingsbureau Talmor: ‘Leerling en leraar tegelijk zijn’

Ruth Evers, trainingsbureau Talmor: ‘Leerling en leraar tegelijk zijn’

Gezondheid 6 december 2017

Ruth Evers, trainingsbureau Talmor: ‘Leerling en leraar tegelijk zijn’

Persoonlijke ontwikkeling en groei, dat is wat Ruth Evers en Dorine Veldhuyzen onder andere bieden. Talmor is vooral actief in de zorg. ‘Wij staan voor een leven lang leren.’ LivelyLives sprak Ruth over samenwerking, communicatie en persoonlijke groei. 

Talmor is een combinatie van de twee Hebreeuwse woorden Talmied en Moreh; leerling en leraar. Ruth: ‘Ook wij, de trainers, de coaches, de projectleiders zijn zowel leerling als leraar. We leren aan en van anderen. En juist die dynamiek maakt dat je kan groeien .’

 Samenwerking en persoonlijke groei

De oprichters en eigenaren van Talmor ontmoetten elkaar tijdens een leiderschapstraining in 2001. Ze hadden allebei een onderneming; Ruth als verloskundige en Dorine in de wereld van logistiek en automatisering. Beide hadden ze een hang naar zelfontplooiing vanuit het eigen talent en behoefte aan samenwerking. Zo ontstond in 2008 het idee om de krachten te bundelen.

‘We zagen allebei wat er binnen de zorg aandacht behoefde, onder andere op het gebied van samenwerking, communicatie, technologie en logistiek. Onze vaardigheden en netwerk vullen elkaar zo goed aan dat we een blijvend verschil kunnen maken.’

In 2009 richtten ze Talmor op. In het begin boden ze met name trainingen binnen de geboortezorgsector. De doelgroep en het aanbod werden steeds breder. Naast het geven van trainingen organiseren ze congressen, werken ze als projectleiders voor kortdurende projecten en ontwikkelen ze scholing op maat.

Persoonlijk leiderschap

Ruth: ‘Door de jaren heen hebben we ons onderscheidend vermogen ontdekt; persoonlijk leiderschap past heel goed bij ons en de doelgroep die wij willen bedienen. Het geeft voldoening mensen te helpen de beste versie van zichzelf te worden. Binnen de zorgsector, multidisciplinaire teams en binnen privé omstandigheden. Afhankelijk van de omvang van de groep en de doelstellingen, coachen en trainen we samen of alleen. Bovendien werken we met een vast team van experts.’

POOLweekenden: voor wezenlijke verandering op de lange termijn

Ruth heeft een meerdaagse training ontwikkeld: de POOLweekenden. Geschikt voor iedereen die behoefte heeft aan wezenlijke verandering op de lange termijn. In vier weekenden binnen een looptijd van tien maanden ontvangt de deelnemer oplossingen en handreikingen voor datgene waar hij/zij beter mee wil leren omgaan.

‘Je maakt je methoden en technieken eigen die je in de rest van je leven kunt gebruiken en die breed inzetbaar zijn. Het kan gaan over inzicht in patronen, vinden van balans, verbeteren van relaties, verwerken van verdriet of loskomen van gevoelens en ideeën die je in de weg zitten.

Tijd voor het individu

De groep bestaat uit maximaal 14 deelnemers waardoor er veel individuele tijd is. Sommige processen zijn waardevol in een groep, andere ervaar je beter alleen. Voor beide is voldoende tijd en ruimte. Door de lange looptijd en tussentijdse pauzes kan de materie rustig zakken en goed beklijven. Dat zorgt voor constructieve en blijvende groei.

De training bundelt diverse technieken zoals de NLP hypnotherapie, Mindfulness en coaching. Omdat iedereen anders is, maakt juist die combinatie de training extra krachtig. Afgestemd op de persoon.

Introspectie en zingeving

Het idee voor de POOLtrainingen ontstond tijdens een moment van contemplatie. ‘Regelmatig doe ik aan introspectie om mijn eigen behoeften te ontdekken en doorgronden. Dan vraag ik me af: waar sta ik nu en klopt dat nog bij wat ik wil neerzetten en waar ik mijn energie in wil stoppen? Daaruit ontstond de verschuiving van kortdurende trainingen naar langdurigere persoonlijke begeleiding. Het zorgt voor de zingeving die ik nastreef in het leven. Daarnaast blijven we de andere trainingen geven. En Dorine houdt zich ook bezig met de verdere ontwikkeling van het elektronisch patiëntendossier.’.

Zelflerend vermogen

Ook wij leren elke dag en hebben binnen het bedrijf de afgelopen tien jaar een enorme groei ervaren. We kennen elkaars plus- en minpunten en kiezen voor de elementen waar we als individu gelukkig van worden. Alles wat we doen en waar we voor staan doet een beroep op het zelflerend vermogen. De mens heeft zoveel talenten. Ik help anderen graag die talenten te ontdekken en te benutten. En daar leer ik zelf ook weer van.’

Motto:

Wees als de Sankofa: de vogel die achterom kan kijken terwijl hij vooruit loopt

Krachtwoord:

leven

Natuurelement:

aarde

Over Talmor

Talmor geeft trainingen, coaching en advies aan zorgprofessionals en zorgorganisaties. Het aanbod is grotendeels gericht op kwaliteitsverbetering, communicatie en procesondersteuning met daarnaast ruimte voor vakspecifieke trainingen. Regelmatig organiseert Talmor een symposium, zowel op eigen initiatief als in opdracht van bijvoorbeeld ziekenhuizen, zorggroepen of overheidsinstellingen.

 

 

Shop Live-Room voor de jonge vrouw

In the picture

Shop Live-Room voor de jonge vrouw

De showroom en online webshop voor de jonge vrouw van 12 tot 35 voor fashion en accessoires. Tijdens de showroom-event dagen geniet je van leuke voordelen.

LivelyLives Nieuwsbrief

Goed nieuws ontvangen?