Interview

Vragen aan Brenda van Dijk

//Brenda van Dijk: Stel jezelf op als leerling en leer high-end ondernemen

Brenda van Dijk: Stel jezelf op als leerling en leer high-end ondernemen

Inkomen 28 februari 2019

Brenda van Dijk: Stel jezelf op als leerling en leer high-end ondernemen

Brenda van Dijk (37) is Gecertificeerd High Level Business Coach en leert ondernemers high-end ondernemen. Dat klinkt interessant, maar wat betekent het eigenlijk? Ze werkt maximaal 20 uur per week en is minimaal 1 week per maand vrij. En daarbij verdient zij ook erg goed. Dat klinkt nog beter en best wel een beetje te mooi om waar te zijn. Toch? Deze ondernemende dame en moeder van twee vertelt.

‘Ja, het kan écht! Minder werken en meer verdienen. En het mooiste is nog dat iedereen het kan.’ Mijn interesse is meer dan wakker. Want ik, de schrijver van dit stuk, maak toch echt meer uren.  Brenda vertelt dat het haar ook niet aangeboren was. Zij heeft zich het high-end ondernemerschap eigen gemaakt.

Wat is dat dan, high end ondernemen?

High-end ondernemen betekent dat je je klanten op de allerbeste manier helpt en alleen maar voor het allerbeste resultaat gaat. Je levert jouw diensten met de allerhoogste kwaliteit. High-end ondernemer zijn betekent ook dat je gaat werken onder je eigen voorwaarden (en dus niet meer onder de voorwaarden van anderen!). Doordat je zoveel waarde levert aan je klant, kun je daardoor hoge prijzen vragen voor je diensten. Prijzen die klanten moeiteloos betalen omdat ze leren hoe ze deze investering binnen no-time terugverdienen.
Hierdoor kun je je ideale leven leven zoals JIJ dat wilt!

Oké fantastisch, maar kan ik dat ook?

Jazeker, als jij ambitieus bent, écht wilt groeien en de allerbeste kwaliteit voor je klanten wenst, dan kan het. En dat je durft te investeren. 80% draait om je mindset. De waarde zien van jezelf en die benutten. Met de juiste verdienmodellen, sales en marketing komt je verder. Het gaat erom dat je in staat bent jezelf als leerling te zien. Hoe succesvol je ook bent. Willen leren is essentieel. Je klanten kopen jouw moed.

Hoe heb jij het zelf geleerd?

Door kansen te zien en die altijd te pakken. Vroeger was het mijn droom om een eigen hotel te beginnen. Daarop stemde ik mijn studies en banen af. Maar gaandeweg veranderde mijn interesse en verlegde ik mijn focus. Vanuit een enorme gedrevenheid, maak ik steeds nieuwe, hele bewuste keuzes. Zo zet ik momenteel een nieuw High Level Netwerk op voor succesvolle ondernemers (>100.000 + euro jaaromzet).

Hoe is jouw loopbaan verlopen?

Ik werkte bij verschillende hotels in de sales & marketing en als assistant general manager. Gedurende het werk groeide mijn interesse voor het organiseren van events. Ik begon klein en groeide snel. Ik vond dat zó leuk dat ik 11 jaar geleden in Zaandam een eigen evenementenlocatie voor zakelijke groepen opende: Brevent.
Om ondernemers te verbinden organiseerde ik zelf ook verschillende netwerkbijeenkomsten, waaronder een Open Coffee. Veel ondernemers vonden dat leuk, maar er was behoefte aan meer onderling contact op regelmatige basis. Vanuit die behoefte ontwikkelde ik de Club van 25. Na 7,5 jaar waren er 22 Clubs van 25 in verschillende regio’s door heel Nederland. Die groei verliep heel organisch en noodzaakte me om personeel aan te nemen.

Toen kwam high-end ondernemen in beeld?

Door de snelle groei én het moederschap, moest ik mijn focus verleggen. Ik wilde minder uren werken en had ontdekt dat ik het intensieve contact met ondernemers het leukste vind. Ze stelden mij vaak vragen over het ondernemerschap. Ik leerde hen in workshops en korte trainingen meer over marketing. Als vanzelf had ik een coachende rol aangenomen. Daarover wilde ik meer weten, meer leren dus ik koos voor opleidingen tot business coach. Inmiddels begeleid ik vele ondernemers om hun bedrijven te transformeren tot succesvol high-end bedrijf.

Was jij als kind al zo gedreven?

Niet meteen. Ik was juist ontzettend verlegen en vond alles eng. Als ik voor groepen moest staan praatte ik heel zachtjes. Wel kon ik met iedereen goed overweg en merkte ik dat mensen zich snel bij me op hun gemak voelden. Dat hielp me om op te bloeien.

Maar om te worden wat jij nu bent, vereist wel enige lef

Ja, dat klopt wel. En dat zat er ook wel in bij me. Ik streefde altijd naar een doel en mijn ambitie was groot. Dat maakte dat ik de dingen die ik eng vond wél deed. En dat doe ik nog steeds. Omdat ik die angst zelf zo ken, kan ik het anderen zo goed leren. Je moet gewoon heel regelmatig uit je comfortzone stappen, want daar ligt je groei!

Ben je dan ook een soort van psycholoog?

Nee, zeker niet. Ik ben heel down to earth en leer de deelnemers echt de allerbeste strategieën voor het ondernemerschap. Mijn mensenkennis is wel groot, maar dat heb ik door de jaren heen opgebouwd.

Wat is jouw onderscheidend vermogen als high-end businesscoach?

Ik leer mijn klanten hoe zij zelf een netwerk kunnen opbouwen van de allerbeste leads. Dat biedt een continuïteit aan klanten die voortduurt zolang hun bedrijf
bestaat. Dat in combinatie met het verkopen van high-end programma’s maakt mij onderscheidend. Ik ben goed in het bedenken van winstgevende concepten. Als business coach kan ik goed putten uit mijn ervaring in de hotellerie. Gastvrijheid en positiviteit staan voorop.

Wat vind je het mooiste aan je werk?

Als ik zie dat klanten drempels over stappen en resultaten behalen. Dat geeft ze energie en zelfvertrouwen. Hierdoor groeien ze enorm en gaan daardoor nog groter denken en doen.

Wie zijn voor jou de leukste klanten?

Gedreven en ervaren ondernemers die een doel voor ogen hebben en actief willen zijn. Je moet namelijk wél zelf in actie komen.
Ik begeleid geen starters meer, maar wel heel uiteenlopende ondernemers. Daardoor groeit mijn creativiteit en groei ik weer als mens.

Maar ervaren ondernemers zijn vaak al waar ze willen zijn?

Dat is ten dele waar. Er is altijd nog zoveel meer te leren en te groeien. Hoe lang je ook bezig bent, je mag je altijd als leerling opstellen. Vaak werken deze ervaren ondernemers nog heel hard. Onder mijn begeleiding leer ik ze hoe ze meer vrije tijd kunnen creëren terwijl ze tegelijkertijd goed verdienen.

Op 7 maart is het High Level Business Event. Wat kunnen deelnemers verwachten?

Op deze dag leer ik de deelnemers de 5 succesfactoren om een high-end bedrijf te creëren. Het is bedoeld voor ervaren, ambitieuze ondernemers die naar een hoger niveau willen groeien. Het wordt een leerzame dag in de prachtige ambiance in Chateau Marquette in Heemskerk.

Krachtwoord:

Ondernemend

Element:

Vuur

Motto:

Houd jezelf niet klein, maar denk groot

Brenda van Dijk is een bekende Gecertificeerd High Level Business Coach in Nederland en is vorig jaar gekozen als finalist in de FOTY Awards 2018 (Freelancer of the Year).
Dankzij het zien van nieuwe business mogelijkheden, het bedenken van nieuwe concepten en door telkens zichzelf verder te ontwikkelen, groeit haar bedrijf continu. Stil staan komt niet in haar woordenboek voor, maar altijd in beweging blijven. Een van haar kernwoorden is dan ook DOEN.
Door het inspireren, verbinden en motiveren van ondernemers gaat haar hart sneller kloppen. Ook door het delen van mijn visie en de weg die ze zelf bewandeld heeft en door het spelen van het ondernemersspel daagt zij zichzelf elke keer weer uit.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dijk Meubelatelier voor houtontwerp en bewerking

In the picture

Dijk Meubelatelier voor houtontwerp en bewerking

Houtverwerking, bootinterieurs, steigerhout en fine wood. Bewerking van houten elementen voor sieraden van LivelyLives. Ook voorkantoorinrichting kun je bij ons terecht.

LivelyLives Nieuwsbrief

Goed nieuws ontvangen?