Meriam koos voor high end ondernemen én leven

Interview

//Meriam koos voor high end ondernemen én leven

Meriam koos voor high end ondernemen én leven

Inkomen 28 februari 2018

Meriam koos voor high end ondernemen én leven

Meriam Slijkerman had een prachtige baan die ook goed aansloot op haar opleiding en ervaring. Maar van binnen knaagde het. ‘Ik miste voldoening, zingeving. Ik wilde doen wat ik écht leuk vind.’ Vanuit vertrouwen ging ze op zoek en ze vond. Nu is zij business coach en helpt zij andere ondernemers écht te ondernemen vanuit vrijheid en autonomie.

Haar carrière startte binnen het sociaal domein. Jarenlang werkte ze als manager Bureau Jeugdzorg van de regio West-Friesland. Een prima baan met een groot toekomstperspectief. Toch miste zij voldoening en verloor ze de passie die zij van nature bij zich draagt. ‘Binnen een managementfunctie heb je vooral een beheersende rol, maar ik wil juist creëren, nieuwe dingen leren en dat verder uitbouwen. Ik miste zingeving.

Academie voor innovatief trainen

Meriam vervolgde haar zoektocht. Waar gaat haar bloed sneller van stromen, wat maakt haar blij en hoe kan zij dat inzetten om ook anderen te helpen? Met dergelijke vragen op zak ging zij naar de Academie voor Innovatief Trainen in Arnhem. Daar ontstonden nieuwe vragen: hoe kom je tot innovatieve diensten/ producten? En als je vastloopt in je denken, hoe kom je dan weer los? Vragen die haar enorm inspireerden en haar levenspad verder uitrolden. Meriam startte, als gecertificeerd facilitator Creatief Denken, in 2012 haar eigen trainingsbedrijf “Inspire”. Om bedrijven en particulieren te trainen in “creatief denken buiten bestaande kaders” en het creëren van doorbraakinnovaties.

Creatief denken en focus

‘Ik kwam vol ideeën thuis en voelde: dit is het. Ik help mensen, ondernemers, om vanuit creatief denken verandering tot stand te brengen. Dat had ik in feite altijd al gedaan, maar ik wilde deze kennis delen. Maar Nederland zat nog volop in crisis en wat ik voor ogen had leek lastig te vermarkten op dat moment. Ik zocht nog naar een laatste stukje om de puzzel compleet te maken. Het bedrijfsvoering vraagstuk Hoe zet ik mijn diensten goed in de markt tegen goede prijzen?!

 Zelfstandig ondernemerschap

In 2013 koos Meriam geheel voor het zelfstandig ondernemerschap. Vanuit haar eigen bedrijf ging zij, naast haar werkzaamheden als trainer, als projectleider/ adviseur aan de slag voor de gemeente Enkhuizen en Drechterland.

Verandertrajecten

‘Mijn opdracht was het vormgeven aan de transitie en transformatie en het opzetten van gebiedsteams binnen het sociaal domein. Dat paste volledig bij me. Ik kon weer pionieren, creatief denken en iets nieuws tot stand brengen. Veranderingen op een leuke manier doorvoeren inspireert mij. In dat proces kan ik mensen enthousiasmeren en stimuleren om samen door te ontwikkelen. Fantastisch vond ik het, maar na verloop van tijd begon het opnieuw te knagen. Toen de teams eenmaal vorm hadden, vervulde ik steeds meer de rol van manager. Een prima functie, maar niet langer voor mij. Ik had het gevoel dat ik stilstond. Ik wilde écht ondernemen vanuit vrijheid en autonomie.’

Sales en business

Inhoudelijk stond Meriam stevig in haar schoenen, maar het vraagstuk bedrijfsvoering bleef knagen. Zij ontdekte dat ze te kort kaas had gegeten van verkoop en veel andere ondernemers ook. ‘Ondernemers zijn inhoudelijk vaak waanzinnig goed in hun vak maar weten niet hoe ze daar geld mee kunnen verdienen. Dat gegeven gaf mij het laatste zetje.’

Focus

Meriam zocht en vond de juiste focus: zij richtte zich op de verkoop en werd gecertificeerd Sales Coach. Binnen zes weken had zij haar business op poten en de naam voor haar onderneming helder: Meriam Slijkerman, Business Coach. Met de overtuiging dat ze eindelijk iets had gevonden dat haar blij maakt, elke dag opnieuw, was beginnen eenvoudig. ‘Natuurlijk, alle begin is moeilijk, maar als het goed voelt is gewoon beginnen de beste start. Van trial en error leer je het meeste en dat is waar ondernemen over gaat, doorzetten en vertrouwen hebben dat het gaat lukken!’

Pionieren, testen en doorgaan

De pilot die zij startte was een groot succes en zo groeide zij de afgelopen jaren in haar rol. Pionieren, testen, ontwikkelen en doorgaan. Inmiddels heeft ze diverse programma’s waarmee zij ondernemers helpt. Zij biedt diverse masterclasses en trainingsprogramma’s waarna de meeste deelnemers hun omzet verdubbelen. En dit geldt ook voor haar eigen omzet.

High end ondernemen

Meriam haar specialiteit is HIGH END ondernemen. ‘Ik leer ondernemers hoe zij hun dienstenpakket zo kunnen inrichten dat ze kwaliteit leveren, veel verdienen en tegelijkertijd meer vrije tijd overhouden. En dat met de klanten die bij je passen. Te mooi om waar te zijn? Ik ondervind het zelf.
High end ondernemen kun je leren. Het is een keuze en vraagt om ambitie, leiderschap en durf. Als je het wilt leren dan kan ik je daarbij helpen.’

Kiezen voor je droomleven

Na een zoektocht van vijf jaar heeft Meriam gevonden wat ze zocht: werken en leven vanuit vrijheid en autonomie. ‘Alles valt samen. Ik geniet van mijn werk én van mijn gezin. Door de juiste focus gaat het prima samen. Als je durft te kiezen voor het leven waarvan je droomt dan boek je het meeste succes en hoef je nooit meer te kiezen. En dat gun ik iedereen.’

Ook leren high end ondernemen? Bekijk Meriams aanbod voor jou>>>

Over Meriam

Meriam Slijkerman (1977) is business coach, trainer en inspirator voor ondernemers, getrouwd en moeder van zoon Yannick (11) en dochter Pippa (1). Zij helpt ondernemers ‘high end diensten te ontwikkelen en te vermarkten’ waardoor hun bedrijf (nog) succesvoller wordt. Daarnaast is zij zangeres en presentator bij coverband Liever Live.

Motto:

‘You can have it all.’ Je hoeft niet te kiezen tussen gezin en werk.

Krachtwoord:

Vertrouwen

Element:

Vuur (passie) en water (intuïtie)

 

 

 

Shop Live-Room voor de jonge vrouw

In the picture

Shop Live-Room voor de jonge vrouw

De showroom en online webshop voor de jonge vrouw van 12 tot 35 voor fashion en accessoires. Tijdens de showroom-event dagen geniet je van leuke voordelen.

LivelyLives Nieuwsbrief

Goed nieuws ontvangen?