Interview

Sigrid van Drunen, BOV

//Bewust Ondernemende Vrouw Sigrid van Drunen vertelt…

Bewust Ondernemende Vrouw Sigrid van Drunen vertelt…

Inkomen 15 maart 2018

Bewust Ondernemende Vrouw Sigrid van Drunen vertelt…

Sigrid van Drunen is oprichter van het netwerk Bewust Ondernemende Vrouwen (BOV). Over ondernemen met hart en ziel.  Op 8 april vindt de Bewust Ondernemende Vrouwendag plaats in Soesterberg: een ode aan de vrouw. LivelyLives stelde haar enkele vragen. Maak kennis met Sigrid en de BOV.

Sigrid, vertel eens in een paar zinnen, wie ben jij?

Ik ben 44 jaar, moeder van een dochter van 14 jaar en ik woon samen met mijn vriend en zijn dochters van 18 en 20 jaar. Een fijn samengesteld gezin. Sinds acht jaar werk ik in mijn eigen praktijk Happy Me waar ik mensen coach op gebied van werk en privé. Naast hypnotherapeut en coach ben ik ook opgeleid als klassiek zangeres. Enkele jaren werkte ik met veel plezier bij een muziekschool en ik heb uiteindelijk coaching en stem met elkaar verbonden. Daar zijn de stemexpressie workshops uit voortgekomen.

Ik houd van mensen, van natuur, maar ook van cabrio’s en rijd graag stevig door. Ik voel me vrij, leef zoveel mogelijk in het hier en nu, ben kritisch en onderzoekend. Minder makkelijk is dat ik niet altijd even geordend ben en soms last heb van uitstelgedrag als het om administratie gaat. Gelukkig heb ik een geordende partner. Er zitten vaak te weinig uren in de dag. Mijn creativiteit stroomt soms over, maar als ik eenmaal ergens echt voor ga dan laat ik niet los totdat het geslaagd is.

Ondernemen met hart en ziel, wat betekent dat voor jou?

Aanpakken wat je passie is en je er volledig voor inzetten. Open staan voor groei en ontwikkeling als mens op deze aarde en in je eigen onderneming. Wel zo veel als mogelijk maatschappelijk verantwoord natuurlijk.

Als je terug kon reizen in de tijd, welk advies zou je jezelf geven?

Bereid je goed voor op ondernemerschap. Ik ben ooit een keer een eigen bedrijf gestart en moest uiteindelijk het zaakje beëindigen omdat ik me totaal niet had voorbereid. Ik dacht: dat doe ik wel even!

Als geld en tijd geen rol speelden, wat zou je dan willen doen?

Lastig een keuze te maken; er is veel te doen in deze wereld. Met geld is het voor mij nog steeds de grootste uitdaging om mensen bewust te maken van zichzelf en hun omgeving. Ik zou de bezem door de politiek halen. Er gebeurt zo veel achter de schermen waar wij geen weet van hebben. Maar dat is een ander verhaal.

Ik zou het schoolsysteem onder de loep nemen en lesprogramma’s aanpakken. Kinderen meer laten zingen en mediteren. Mijn lesprogramma’s zouden veelal gaan over bewustzijn, over hoe wij beter om kunnen gaan met de aarde, met de dieren, met ons voedsel, met het aanschaffen van producten, het milieu ed. Er is bewustzijn nodig om deze wereld te redden. We hebben allemaal minder en bewuster te consumeren, minder vlees te eten, minder plastic te gebruiken, minder lang te douchen, eco vriendelijke was en verzorgingsproducten te gebruiken en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik zou jonge vrouwen in opleiding en die net van school komen laten coachen door bewuste vrouwen met een eigen bedrijf.

Ach, het kan gek lopen. Toen ik jong was dacht ik een weeshuis te beginnen waar veel creativiteit en kunst zou zijn omdat dat een uitlaatklep is om het leven dragelijk te maken in moeilijke situaties. Dat weeshuis komt er denk ik niet meer…

Wat is het mooiste compliment dat je ooit kreeg?

Dat vind ik een lastige. Ik onthoud dat soort dingen niet goed. Ik krijg vanaf mijn 17e heel veel complimenten en kon ze lange tijd niet ontvangen, wuifde ze weg. De complimenten die ik nu wekelijks krijg zijn soms zo maar via whatsapp of messenger: ‘Weet je dat je mij heel blij maakt?’ Of van mensen die in mijn praktijk komen. Ze zijn vaak heel dankbaar door de inzichten die ze krijgen. Ze zeggen dan: ‘Dat komt door jou’. Ik zeg dan dat het komt omdat zij er open voor staan, dat daardoor de verandering plaatsvindt. Het is dankbaar werk.

Waar zou je beter in willen zijn?

Mijn vriend zegt altijd: ‘Waar je zelf niet goed in bent, dat moet je laten doen’. Gelukkig hebben we een huishoudster, daar hoef ik nooit goed in te worden. Ik kan heel goed genieten en als je dat kan dan is het niet nodig om nog beter te zijn. Daarnaast wil ik wel elke dag leren hoe het nog beter kan want ja, eerlijk, ik zou wel zakelijker willen worden. Soms houd ik te veel rekening met anderen.

Wie zijn jouw grootste voorbeelden?

Ik word blij van heel veel mensen. Oprah Winfrey vind ik een heel wijs mens en ik bewonder Malala Yousafzai, zoveel wijsheid in een jong mens. Annemarie van Gaal vind ik een krachtige ondernemer, maar er zijn ook heel veel onbekende mensen, mannen en vrouwen die veel levenswijsheid hebben. Mijn moeder heeft mij bijvoorbeeld veel geleerd over voeding en bewustzijn en ook haar strijd heeft mij wijzer gemaakt.

Wat is volgens jou het grootste verschil tussen mannen en vrouwen als het gaat om ondernemen?

Het is algemeen bekend dat er te weinig vrouwen op topfuncties zitten. Te veel mannen regeren de wereld. Kijk naar de regeringsleiders. Vrouwen zijn vaak te bescheiden waar mannen zichzelf overschatten. Vrouwen zijn fantastische netwerkers omdat ze de vaak een verdiepingsslag kunnen maken. Mannen hebben vaak minder behoefte om zich te verbinden met hun vakgenoten. Het doorvoelen en inleven is een extra kwaliteit van de vrouw maar dit kan ook een valkuil zijn waardoor ze teveel rekening houden met de tegenpartij.

Mannen zijn concreet, doelgericht, gefocust en praten minder dan vrouwen. Vrouwen communiceren daarentegen vaak weer beter dan mannen. Soms mis ik de doelmatigheid bij vrouwen die veel mannen wel hebben. Mannen houden zich mijns inziens meer bezig met groei terwijl vrouwen zich meer focussen op veiligheid. Als vrouwen to the point zijn dan hebben ze vaak ook het vrouwelijke stuk waarin ze nog wat te doen hebben. Ik denk dat mannen en vrouwen veel kunnen leren door met elkaar samen te werken en elkaar als gelijke te zien.

Waar zie jij jezelf over 10 jaar?

Dan ben ik 54 en is mijn dochter 24 jaar. Mijn dochter en de bonuskinderen hebben dan hun eigen leven. Ik doe wat ik leuk vind en begeleid nog steeds mensen. Mijn vriend en ik wonen ergens op het platteland. Heerlijk in rust en ruimte, weg van de hectiek van de randstad.

Wat is jouw levensmotto?

Creëer en geniet van de kleine dingen in het leven!

Welke tip geef jij ondernemende vrouwen?

Doe eens gek en beweeg buiten je comfortzone. Wees de mooiste versie van jezelf!

Wat is jouw rol bij de BOV? 

Ik ben de oprichter/founder van het netwerk. Mijn rol is dat ik initieer en vooruitkijk, nieuwe ontwikkelingen engageer en communiceer met het kernteam en de pioniers.

Op 8 april vindt de Bewust Ondernemende Vrouwendag plaats. Wat houdt deze dag precies in?

Deze dag is een ode aan de Bewust Ondernemende Vrouw. De vrouw die zich bezighoudt met bewustzijn, welzijn, vrouwzijn en ondernemen. Bezoekers komen om zich te laten informeren en inspireren door vrouwen die al jarenlang ondernemer zijn. De vrouwen die de dag dragen, nemen de ruimte op het BOV podium en laten zien wie ze zijn en waar zij voor staan.

Waarom is deelnemen een must?

Het is een dag vol inspiratie, ontmoetingen diepgang, verbinding. Je kan (h)eerlijk netwerken, interessante lezingen/workshops volgen en genieten van de mooie omgeving.

Hoe kan ik me opgeven voor de Bewust Ondernemende Vrouwendag?

Via de website is alle informatie beschikbaar. Binnenkort komt er  een lijst beschikbaar om al een keuze te maken uit de workshops/lezingen die je als bezoeker wilt gaan volgen.

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Shop Live-Room voor de jonge vrouw

In the picture

Shop Live-Room voor de jonge vrouw

De showroom en online webshop voor de jonge vrouw van 12 tot 35 voor fashion en accessoires. Tijdens de showroom-event dagen geniet je van leuke voordelen.

LivelyLives Nieuwsbrief

Goed nieuws ontvangen?