Blog

Jeanet Heinen, LivelyLives

//Vertrek. Ik vertrek. En dat gun ik echt iedereen

Vertrek. Ik vertrek. En dat gun ik echt iedereen

Inkomen 7 juni 2018

Vertrek. Ik vertrek. En dat gun ik echt iedereen

Vertrek. Maanden, waarin veel passeert, lijken meer regel dan uitzondering. Het is onderdeel van mijn leven, van mijn bestaan, geworden; of misschien was dit het al en ontdek ik dat nu pas. Ben ik me meer bewust van wat er überhaupt in mijn leven gebeurt. Misschien heeft dit te maken met de gebeurtenissen die passeren of is dit ‘gewoon’ de fase in mijn leven -en leeftijd- waarin ik mij bevind? Naar een antwoord zoeken doe ik niet; het zal ongetwijfeld niet komen. Wat ik merk, is dat ik wel meer behoefte heb aan mezelf en aan de natuur. Een spannende uitspraak voor mij als super actieve vrouw, partner, moeder, ondernemer en wat allemaal nog meer. Ik, die meer voor anderen bezig is geweest dan voor mezelf, zegt dat ‘ze’ meer behoefte heeft aan zichzelf. Klinkt spannend. Of is dat eigenlijk ook de bedoeling in je leven?

Ik vertrek

Om gehoor te geven aan die behoefte om meer met mezelf te zijn, maak ik een spannende keuze. Een die ik jaren geleden niet had durven maken, omdat ik angst zou ervaren voor… Ja, voor wat eigenlijk? Eenzaamheid, confrontatie, angst voor het onbekende of voor emoties die de kans zouden kunnen krijgen? Een interessante vraag en eerlijk gezegd weet ik het antwoord niet. Ik was er gewoonweg niet aan toe. Wat ik wel weet, is dat ik er nu wel aan toe ben om een paar dagen met mezelf te zijn en mezelf open te stellen voor wat er komt. Zonder verwachting, angst of wat dan ook.

Toch nog grootse plannen

Bij aankomst in mijn boshut waar ik een aantal dagen blijf, pak ik mijn spullen uit en kijk ik op tegen een behoorlijke stapel. Studieboeken, leesboeken en mijn laptop en telefoon. Thuis had ik toch (te)grootse plannen gemaakt om, als ik eenmaal een aantal dagen echt met mezelf zou zijn, eindelijk die creatieve ideeën te kunnen uitwerken. Mmm…dat klinkt toch nog weer als afleiding van mezelf, kom ik tot de ontdekking. Ik besluit, praktisch als ik ben, de dagen in delen te knippen. Ik bepaal wanneer ik iets ga doen om toch ook mijn creatieve geest en stem de kans te geven naar buiten de treden en wanneer ik mij in de ontspanning mag laven. Bij mijn eerste bezoek aan de lokale Spar koop ik spontaan een damesblad… gewoon omdat ik het mezelf gun.

Ontspanning kun je niet plannen

De eerste dag ben ik nog wat onwennig en pak ik om de 10 minuten mijn telefoon om de mail te checken en sociale media bij te houden. En om te kijken of mijn gezin het zonder mij redt. Het is donker ’s avonds en heel stil. Slapen lukt voor geen meter, hoewel ik mij overdag heb kunnen laven aan de kleur groen van de prachtige natuur om mij heen, mijn eigen gezette koffie heerlijk is en de gekochte salade een genot. De tweede avond volg ik een livestream volle maan meditatie van Michael Pilarczyk met nog zo’n 1000 anderen. Dit zet een andere modus aan; tranen van het loslaten gaan stromen. Na een woelige nacht met klappen onweer en regen, zet ik deze modus voort. Vol gedachten van dankbaarheid, vertrouwen in mezelf en het krijgen van energie en veerkracht.

Dit gun ik iedereen

Wandelen, met jezelf zijn en -weer leren- vertrouwen op jezelf, dat gun ik iedereen. De creativiteit komt dan in de juiste vorm en de rust en ruimte brengt in de slipstream allerlei antwoorden mee. Bij mijn post ‘ik vertrek’ lees ik allemaal reacties van mensen, die dit ook zouden willen. Een zinvolle tip van mij…doe het! Het is echt de moeite waard met jezelf te zijn en te ontdekken hoe leuk en prachtig je bent. Ja…jij ook!

Jeanet Heinen, geïnspireerd en gastvrije oprichter van LivelyLives

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Shop Live-Room voor de jonge vrouw

In the picture

Shop Live-Room voor de jonge vrouw

De showroom en online webshop voor de jonge vrouw van 12 tot 35 voor fashion en accessoires. Tijdens de showroom-event dagen geniet je van leuke voordelen.

LivelyLives Nieuwsbrief

Goed nieuws ontvangen?