Blog

door Jeanet Heinen

//Je cirkel van invloed

Je cirkel van invloed

Liefde 20 april 2018

Je cirkel van invloed

De afgelopen maanden gingen niet vanzelf. Het is een veel gehoorde uitspraak en ook geen verrassing eigenlijk, toch? Want bij wie gaat hét wel vanzelf? En wat is ‘hét’ dan eigenlijk? Als Koning Winter binnen komt met het ontslag van je partner in zijn hand en jij zelf op een kruispunt in je leven staat. Als twee vriendinnen zich in een sneeuwstorm met gure oostenwind bevinden. De omzet van je bedrijf in de grootste januari-dip aller tijden zit. En je ontdekt dat vrouwen elkaar niet altijd alle geluk wensen en niet altijd oprecht en openhartig zijn. En dat terwijl zij de doelgroep zijn van je bedrijf. Is dat dan wat met hét wordt bedoeld? Wat doe je dan? Jezelf met anderen vergelijken? Voor je uit staren of vooruit kijken en doorpakken?

Om je heen kijken

We doen het allemaal. Misschien is het functioneel of uit onzekerheid. Om ons heen kijken wat anderen doen, hoe succesvol zij lijken te zijn en misschien ook wel hoe zij op ons reageren. Niet om te stigmatiseren, maar vrouwen lijken hierin uitgelezen talentvol. En wat levert dit je nu eigenlijk op? Buiten het idee dat je zelf niet goed genoeg bent en je je afvraagt: hoe dan? Het positieve hieraan zou kunnen zijn, dat je je bewust wordt van je eigen handelen en waarmee je bezig bent. En wat jij zelf belangrijk vindt. Je kunt namelijk nooit als een ander zijn. En wanneer is iemand succesvol? Hieraan geef je toch je eigen betekenis.

Succes en Covey’s achtste eigenschap

Onlangs was ik bij een bijeenkomst waar de ImagoInspirator een interessant betoog hield. Over wanneer je succesvol bent volgens de eigenschappen van effectief leiderschap van Stephen Covey. Met name de achtste eigenschap intrigeerde mij; het paradigma. We zijn geconditioneerd op het controleren en sturen van mensen in allerlei situaties. Terwijl het optimaal benutten van het potentieel van mensen naar meer succes leidt en ook nog eens een gelukkigere wereld oplevert. Omdat jij jouw eigen potentieel vanuit je innerlijke drijfveren kunt gebruiken. Je bent tenslotte uniek en succesvol zoals jij bent. Dus als je om je heen kijkt en het potentieel van de ander herkent, kun je dit beter waarderen. En de ander inspireren dit toe te passen. Iedereen heeft tenslotte zijn of haar eigen succespotentieel in zich. Dit besef geeft ineens veel ruimte, vind je niet?

Cirkel van invloed

In het verlengde ligt jouw cirkel van invloed, waarmee je je eigen beleving van succes kunt beïnvloeden. Jouw innerlijke drijfveren bepalen tenslotte jouw standpunten en hoe jij je uit en je gedraagt. In combinatie met je karakter ervaar jij je leven door de bril die jij draagt. Voel je je vaak gefrustreerd en reageer je reactief of ga je mee met de flow en reageer je pro-actief?

In het eerste geval ben je vaak in hoge mate betrokken, maar heb je weinig invloed en maak je je wellicht vaak onnodig druk om zaken. In het tweede geval volg je de flow van het leven en neem je het heft in handen. Je vraagt om een situatieverandering of zorgt hier zelf voor door andere keuzes te maken of besluiten te nemen. Zo bepaal je je eigen wens en mate tot succes. Dus… ook al komt hét van ‘links’, je kunt hét op jouw eigen unieke wijze pareren en er invloed op uitoefenen. En ieder ander succes en geluk wensen, net als jij dit kunt hebben. Wat een heerlijke gedachte!

Ik wens je alle succes.

 Jeanet Heinen, geïnspireerd oprichter van LivelyLives

 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eén reactie

  1. Angela 23 april 2018 om 11:23- Antwoorden

    Prachtige blog Jeanet. Mooi verwoord, ook erg kwetsbaar. Naar een ander kijken heeft een functie, maar vooral kun je ervan leren hoe een ander het doet. Maar of je verder weet hoe die ander soms worstelde met zichzelf? In je eigen kracht blijven en doen wat goed voor jou voelt om te doen is niet altijd makkelijk, maar uiteindelijk gaat dat je wel brengen waar je zijn wilt. In balans met jezelf en dan weten anderen jou gerust te vinden voor al jouw kwaliteiten. Je bent een mooi mens en bezit zo veel kwaliteiten, geniet van de weg ze te mogen onderzoeken. Ik herken het zo, en voel me elke keer weer sterker worden als ik dicht bij mezelf weet te blijven. Uiteindelijk zal dat mijn meerwaarde voor anderen zijn. Goede vrienden die je daarbij helpen en eerlijk zijn daarover zijn goud waard.

Dijk Meubelatelier voor houtontwerp en bewerking

In the picture

Dijk Meubelatelier voor houtontwerp en bewerking

Houtverwerking, bootinterieurs, steigerhout en fine wood. Bewerking van houten elementen voor sieraden van LivelyLives. Ook voorkantoorinrichting kun je bij ons terecht.

LivelyLives Nieuwsbrief

Goed nieuws ontvangen?