Marscha Elling; nieuwe directeur van De Jonge Weduwe

interview

//Stichting De Jonge Weduwe heeft een nieuwe directeur

Stichting De Jonge Weduwe heeft een nieuwe directeur

Liefde 18 juni 2018

Stichting De Jonge Weduwe heeft een nieuwe directeur

Marscha Elling (43) wordt met ingang van 14 mei a.s. de nieuwe directeur van Stichting De Jonge Weduwe. Zij volgt Petra van Rij op, die per half mei haar functie als directeur verruilt voor het voorzitterschap. Huidige voorzitter Marijke van Rij, zus van Petra en medeoprichter, legt haar werkzaamheden neer na een bestuursperiode van twee keer 3 jaar, om zich op nieuwe zaken te kunnen richten.

Marscha staat dichtbij de doelgroep door eigen ervaring

Marscha Elling is jarenlang werkzaam geweest in de groepsreis- en evenementenbranche en heeft derhalve veel organisatorische ervaring. Vanuit haar eigen jonge weduwe situatie is haar belangstelling voor de stichting ontstaan. Van Rij is erg blij met de komst van Elling: “Marscha is enthousiast, gedreven en staat dicht bij de doelgroep. Met mijn 12 jaar weduwschap blijf ik mijn ervaringen delen en vormen we een perfect duo”. Mascha Elling over haar nieuwe functie: “Ik weet sinds 2012 als geen ander hoe het is om te leven met groot verlies. En toch bleef ik doorademen. Iedere dag was er weer één. En iedere dag wilde ik vooral genieten van het leven. Het kon immers zo afgelopen zijn. Die instelling heb ik nog steeds. Anderhalf jaar geleden kwam bij mij pas het besef dat je het verlies van je partner de rest van je leven met je meedraagt. Weduwe ben je niet voor even, dat ben je voor altijd. En voor al die dames en hun kinderen ga ik mij met hart en ziel inzetten!”

Visie van Stichting De Jonge Weduwe

Marscha Elling: “Voor de komende jaren is er nog genoeg werk te verzetten. Zo maakt de Stichting zich sterk voor een gemeentelijk rouwloket met een ambtenaar die jonge nabestaanden kan begeleiden. Niet alleen bij het afhandelen van de administratieve rompslomp, maar ook bij het coördineren van de hulpinstanties die het gezin weer op de rit proberen te krijgen. Én om de jonge weduwe op de arbeidsmarkt te brengen of te houden.” Petra van Rij: “Een ander heet hangijzer is het rouwverlof. Jonge achterblijvende partners krijgen vaak veel te weinig tijd van hun werkgever om zaken goed op orde te brengen. Een rouwverlof van slechts twee dagen is geen uitzondering. Met ziekmeldingen als gevolg. De stichting pleit ervoor dat werkgevers samen met de overheid zorgen voor een flexibel rouwverlof en de juiste begeleiding. Het thema van het jaarlijks seminar dat in oktober plaatsvindt, is dan ook: Rouwen is geen ziekte.”

Start van Stichting De Jonge Weduwe

Stichting De Jonge Weduwe werd in 2012 opgericht door de zussen Petra en Marijke van Rij. Aanleiding hiervoor was de plotselinge dood van zeezeiler Hans Horrevoets, die op tweeëndertigjarige leeftijd overboord sloeg tijdens de Volvo Ocean Race. Onlangs verscheen hierover de ingrijpende documentaire van Andere tijden Sport Man overboord: de tragische dood van zeezeiler Hans Horrevoets.

Vrijwilligers en donaties helpen de stichting

Stichting De Jonge Weduwe heeft inmiddels landelijk netwerk van 15 vrijwilligers verspreid over 7 regio’s, waarbij duizenden jonge weduwen en hun kinderen dagelijks steun vinden middels deelname aan fora, gezamenlijke uitstapjes, troostlunches, themabijeenkomsten, een seminar en events. Naast de directe steun aan jonge weduwen en hun naasten, maakt de stichting zich hard voor maatschappelijke bewustwording van de impact van een verlies binnen een jong gezin.

Wat doet stichting De Jonge Weduwe?

Stichting De Jonge Weduwe staat voor maatschappelijke ondersteuning bij de sociale, emotionele en financiële uitdagingen waar het jonge gezin voor gesteld staat, na het verlies van de levenspartner.
De stichting wil alle weduwen in Nederland met kinderen onder de 18 jaar bereiken en ondersteunen en/of informeren over het rauwe rouwproces, en hen laten beseffen dat ze niet alleen voor deze zware uitdaging staan.
Financiële middelen worden geworven via fondsen, de Ladies Circle, de Rotary, sponsorbedrijven, statiegeld acties, de sponsorpagina van De Jonge Weduwe run en andere acties. Ook de opbrengsten van Petra’s boek ‘Gisteren was alles nog goed’ gaan naar de stichting.

Wat heeft stichting De Jonge Weduwe nodig?

Stichting De Jonge Weduwe wil iedere regio jaarlijks een financiële bijdrage geven. Daarmee kan dichter bij huis, regionaal, het lotgenotencontact worden bevorderd, met als doel het aanbieden van workshops op het gebied van zelfredzaamheid. Bijvoorbeeld een workshop Kind & Rouw (hoe ga je om met de rouw van je kinderen, bovenop jouw eigen rouw), Solo-gezinsmanagement (hoe combineer je kinderen, werk, huishouden, klussen én zorg je voor jezelf), Financieel – hoe nu verder (hoe zit het allemaal en vooral: wat heb ik te besteden), Schrijf je Rouw (een helende manier door te delen op papier), Mindfulness, Huidhonger (hoe ga je om met (het ontbreken van) liefde na de dood), et cetera.

De LivelyLives Foundation steunt stichting De Jonge Weduwe. Steun je mee?

Krachtwoord:

Liefde

Motto:

Altijd blijven doorademen; wat er ook gebeurt.

Natuurelement:

Lucht

 

 

 

Dijk Meubelatelier voor houtontwerp en bewerking

In the picture

Dijk Meubelatelier voor houtontwerp en bewerking

Houtverwerking, bootinterieurs, steigerhout en fine wood. Bewerking van houten elementen voor sieraden van LivelyLives. Ook voorkantoorinrichting kun je bij ons terecht.

LivelyLives Nieuwsbrief

Goed nieuws ontvangen?