Blog

door Jeanet Heinen

//Vakantie, ontvluchten van dagelijkse routine?

Vakantie, ontvluchten van dagelijkse routine?

Ontspanning 31 juli 2017

Vakantie, ontvluchten van dagelijkse routine?

Tussen de papieren van LivelyLives door baan ik mij een weg naar het mapje met vakantiereserveringen.

Ze moeten hier ergens liggen. ‘Hoe zat het ook al weer met die boeking, de betalingen en de vouchers voor de handdoeken’. Natuurlijk regel ik altijd alles netjes en op tijd, maar het is al even geleden dat ik onze zomervakantie boekte. Dus wil ik effe zeker weten dat alles in orde is. Ook al zegt het stemmetje in mijn hoofd dat het echt wel goed geregeld is. Maar toch…

De laatste weken voor de vakantie zijn altijd een beetje verwarrend. Vol onverwachte wendingen en verrassingen. Voor veel van ons nemen werk en alle rompslomp rond de kinderen een vlucht, alsof alles vanaf de vorige zomervakantie moet worden ingehaald. Alsof tot nu toe niemand meer iets nuttigs heeft gedaan.

Het lijkt wel of de wereld zal vergaan in de zomer.

Als ik tenminste de mails, telefoontjes en gesprekken met andere vrouwen mag geloven. En de opruimwoede die ik voel opkomen, waar komt dat toch vandaan? Wat moeten we allemaal veel; ons leven is extra levendig zo vlak voor de vakantie. Waarom? We gaan toch op vakantie om te ontspannen?

Ontregelstress heb ik het genoemd.

Je raakt nu eenmaal ontregeld in de vakantie. Je gaat het onverwachte tegemoet en doet andere dingen dan normaal. Of je doet niks…en dat is pas echt stress voor je lijf, je kinderen en je relaties. Niet voor niets ontstaan er echtelijke ruzies en vraag je je af waarom je in die baan bent gestapt of wat er nu ook alweer zo leuk is aan kinderen. Tja.. echt ontspannen op vakantie gaan is een kunst. Dat geldt ook voor mij. De afgelopen maanden worstelde ik met mijn werk, mijn gezondheid, verbouwingen thuis, ondernemershobbels, mijn overtuigingen en mijn zelfvertrouwen.

Ik ging zelfs thuis even ’in retraite’.

Om te voelen wat er de afgelopen jaren gepasseerd is en om weer dichter bij mezelf te komen. Om te ontdekken dat het anders moet, omdat het zo niet kan blijven. Nu, na een maand of drie kom ik eindelijk een beetje thuis bij mezelf. De afgelopen tijd trok ik mij terug om mij weer hernieuwd open te kunnen stellen. En het verwondert mij wat er dan gebeurt. Vanuit mijn eigen sterkere identiteit en met meer zelfliefde komt er aan de horizon voorzichtig een zonnetje op.

Doordat LivelyLives gestalte krijgt, komen er mooie mensen op mijn pad.

Prachtig om te ervaren dat het bouwen aan een eigen community werkt. Een community waarin je kunt delen, ontvangen en helpen, leren en versterken, spiegelen en lachen. Een gevoel van thuiskomen bij elkaar.

Ik ben de realiteit niet ontvlucht maar heb er een duikvlucht doorheen genomen. Ik heb gevoeld, gewogen en beslissingen genomen. En ik ben trots op mezelf. Zelfs in deze –ook voor mij met vier kids- hectische periode heb ik de vakantiestress kunnen pareren.

Ik vlieg meer ontspannen dan ooit mijn vakantie tegemoet.

En nu maar hopen, dat mijn medereizigers in gelijke toestand met mij de vakantie in vliegen…ik vertrouw erop.

Fijne vakantie!

Jeanet Heinen, Geïnspireerd oprichter LivelyLives

Geef een reactie

Eén reactie

  1. Angela 1 augustus 2017 om 15:51

    Heel herkenbaar en wat een mooie persoonlijke blog. Hebben we allemaal niet soms te veel last van onze verwachtingen en vergeten we dan om tijd te nemen voor het proces waar we doorheen gaan? Retraite in je eigen huis. Dat rustpunt wat zo belangrijk is. Volgens mij is het inderdaad de kunst dat ook zo te ervaren. Voor mij dit jaar geen bijzondere reizen. Ik geniet van mijn vakantie thuis, maar wel met de focus op het toegeven aan mijn innerlijke behoefte in het hier en nu. Een fijne vakantie allemaal.

Shop Live-Room voor de jonge vrouw

In the picture

Shop Live-Room voor de jonge vrouw

De showroom en online webshop voor de jonge vrouw van 12 tot 35 voor fashion en accessoires. Tijdens de showroom-event dagen geniet je van leuke voordelen.

LivelyLives Nieuwsbrief

Goed nieuws ontvangen?