Blog

door Jeanet Heinen

//Zomertintelingen en de bloedmaan

Zomertintelingen en de bloedmaan

Ontspanning 31 juli 2018

Zomertintelingen en de bloedmaan

Zomertintelingen en de bloedmaan

In de rij op Ibiza Airport sta ik met zongebruinde Hollanders te wachten op het vliegtuig dat ons in de nachtelijke uren terugbrengt naar Schiphol. Patty Brard stapt uit het aankomende toestel en loopt voorbij. Haar man er achteraan, hun twee hondjes dragend in een luxe Yves Saint Laurent honden handtas met tralies. Een grappig geheel. Het valt me op hoe nuchter de Hollanders zijn als er een BN-er voorbij loopt. Is het de zomer of deze bestemming die maakt dat je relaxed zen of ‘yohloh’ bent? Reizen in de zomer is een vermakelijk iets; je komt alle soorten en maten mensen tegen. Bijzonder hoe de zomer verloopt. Zomertintelingen dus.

Zomertintelingen van top tot teen

In juni dit jaar begint de zon al te stralen. De zomergevoelens ontwaken en velen ontwaren vakantiegedachten. De een heeft al maanden een vakantie geboekt, een ander gaat nu concreter plannen maken. De weken die volgen zijn altijd vol met druk doen; werk afmaken, afronden, schoolexamens en resultaten verwerken. Een bizarre energie komt los om als het ware een mijlpaal te halen, die vakantie heet. En dan is het officieel vakantie in Nederland. De massale uittochten naar buitenlandse oorden barst los. Het intrigeert mij waar deze mensen toch naar toe gaan. De zomer tintelt en Europa zindert onder een hittegolf in juli, van top tot teen. Ik voel de zomertintelingen.

Relaxen en resumé

Onder de parasol verkoeling zoekend nip ik aan mijn mojito. De derde al vandaag. Gewoon omdat het kan en mag van mezelf. Ook als ze 200 Kcal per glas bevatten. Tijd om te relaxen, bewust even afstand te doen van laptop en mobiel, enkele prangende vragen van klanten daar gelaten. Mooie contacten leggen met mensen met allerlei nationaliteiten en eigen levensverhalen. Pratend met mijn ega over de afgelopen maanden en de tijd die voor ons ligt maken we een soort overzicht in ons hoofd; een resumé. We zijn het jaar met heftige gebeurtenissen gestart. En net als je denkt dat dat niet beroerder kan, komt de omslag en is de situatie nu totaal anders. Onze conclusie is dan ook dat je altijd vertrouwen moet houden in jezelf en er altijd een nieuwe dag komt.

De bloedmaan verbindt

Vakantie geeft namelijk ruimte en tijd om naar de toekomst te kijken. Wat doe ik nu, wat wil ik wel en wat niet meer? Hoe voel ik me en waar word ik nu echt blij van? De antwoorden komen gestaag. En ik concludeer dat ik het afgelopen jaar een volledige transformatie heb ondergaan. Ik voel me steeds beter na jaren van veel tegenslag. Wat een heerlijke ontdekking. En dan nog dat moment van verbinding; van eenheid. Van mensen die allemaal naar dezelfde maan kijken op hetzelfde moment. De bloedmaan, die eens in de 100 jaar te zien is en welk verschijnsel ons allen ontroert. Waarover wij ons verwonderen en de schoonheid er van op ons in laten werken. Het besef dat het heelal oneindig is en wij klein en nietig zijn. We elkaar nodig hebben. In dat ene moment voel ik me verbonden met al die mensen en stromen geluksgevoelens van eenheid door mijn bloed.

Een mooie zomer gewenst met zomertintelingen in alle vormen, kleuren en maten!

Jeanet Heinen, Geïnspireerd oprichter LivelyLives

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dijk Meubelatelier voor houtontwerp en bewerking

In the picture

Dijk Meubelatelier voor houtontwerp en bewerking

Houtverwerking, bootinterieurs, steigerhout en fine wood. Bewerking van houten elementen voor sieraden van LivelyLives. Ook voorkantoorinrichting kun je bij ons terecht.

LivelyLives Nieuwsbrief

Goed nieuws ontvangen?